Abcese (abscess)

Abcesele sunt umflături pline de puroi care apar atunci când unul sau mai mulți foliculi de păr sunt infectați cu bacterii.

Abcesul inflamat este mai întâi roșu și umplut după câteva zile cu puroi. Pe masura ce spargerea creste, devine din ce in ce mai licitata.

Citiți despre diferitele tipuri de abcese și ceea ce crește riscul de a le obține.

Despre abcese (abscess)

Aici este un abces la un om
(Faceți clic pe imagine pentru o versiune mai mare)

 

Despre abcese (abscess)

Acest articol se referă numai la simptomele și cauzele abceselor – pentru informații privind tratamentul și diagnosticarea abceselor, a se vedea articolul: Tratamentul abceselor

Ce este abcesul?

Bumps (abcese / abscess) sunt umflaturi dureroase, care se formează sub piele atunci când bacteriile infectează și inflamă unul sau mai multe foliculi (foliculi de păr).abcesul va gasi mereu o cale naturala de a se goli

Ridurile încep ca pete roșii, inflamate pe piele. De-a lungul timpului, vierii devin mai grei și mai buni.Ulterior, ele sunt pline de puroi și cresc mai mari până când în cele din urma izbucnesc și se scurg pentru lichidul puroi. Puroiul este un amestec de celule albe din sânge, bacterii și proteine.

Puteți trata cu ușurință abcesele folosind îngrijirea la domiciliu – trebuie să vă amintiți ca niciodata nu ar trebui să le străpungeți sau să le imprimați, riscând răspândirea infecției.
Ar trebui ca punct de plecare, să solicitați sfatul medicului dacă abcesul; este prea dureros, rămâne mai mult de 2 săptămâni sau apare împreună cu febra.Simptome

Un abces apare în mod obișnuit brusc și se manifestă ca o umflatura dureros, roz sau roșu care, în general, măsoară 1-2 cm. în diametru. Pielea din jurul abcesului poate fi roșie și posibil. evidențiate.

După câteva zile, abcesul este plin de puroi. El crește și devine mai dureros. Uneori, abcesele devin de mărimea mingii de golf și dezvoltă un vârf galben / albicios, care explodează și se scurge în cele din urmă. Unii oameni au și febră împreună cu abcesul.
În general, abcesele dispar complet în câteva săptămâni – dar poate dura mai mult de o lună în unele cazuri. Abscesele mai mici se vindecă, de obicei, fără cicatrici, în timp ce abcesele mai mari dau adesea cicatrici.

Ridurile pot apărea oriunde pe corp, dar apar mai ales în față, gât, axițe, fese și coapse – zone ale corpului acoperite cu păr, în cazul în care unul tinde să transpire sau să fie expus la frecare.

Abcesele pot să vă reamintească cosurile inflamate, dureroase care apar din acnee chistică. Dar, în comparație cu acnee chistică, abcesele sunt mai roșcate (sau mai inflamate la periferie) și mai dureroase.

Carbunculul

Carcasele sunt colecții de abcese care produc diferite simptome decât abcese individuale. Carcasele diferă de abcesele individuale prin aceea că:

 • provoacă o infecție mai profundă și mai gravă
 • se dezvoltă și se vindecă mai încet
 • adesea lasă o cicatrice

Simptomele vasculaturii pot include de asemenea:

 • Un sentiment general de stare de rău
 • Febră
 • Frisoane

Când trebuie să consulți un doctor?

În general, puteți îngriji și trata un singur abces. În plus, majoritatea abceselor dispar de la sine – chiar și fără tratament sau îngrijire.

Există, totuși, unele cazuri în care ar trebui să solicitați sfatul medicului – ca și cum, de exemplu, aveti:

 • Un abces apare pe fața sau coloana vertebrală
 • Un abces se înrăutățește brusc sau este extrem de dureros
 • Multe abcese
 • Un abces care nu se vindecă în două săptămâni
 • Un abces însoțit de febră
 • O afecțiune care slăbește sistemul imunitar (de exemplu, boli, medicamente sau tratamente care slăbesc sistemul imunitar, un organ transplantat etc.)
 • Roșeața în jurul valorii de fierbere se înrăutățește
 • Linii roșii sau linii care “radiază” din abces (acestea pot indica faptul că infecția a penetrat sistemul limfatic )
 • A fost spitalizat recent

Copiii și vârstnicii care dezvoltă una sau mai multe abcese ar trebui, de asemenea, să solicite asistență medicală.

Chisturile pilonide – un tip special de abces – ar trebui să fie întotdeauna supravegheate de un medic, deoarece aproape întotdeauna necesită drenaj și bandajare.

Factori de risc

Deși toată lumea – inclusiv persoanele care sunt altfel sănătoase pot dezvolta abcese, următorii factori măresc în special riscul de abces:

 • Contactul apropiat cu o persoană care are o infecție stafilococică: au mai multe șanse de a obține abcese dacă locuiești cu o alta persoana care are.
 • Alte afecțiuni ale pielii: Deoarece afecțiunile și tulburările cutanate nesănătoase dăunează barierei protectoare a pielii, pot apărea probleme de piele, cum ar fi Acneea sau dermatita fac oamenii mai vulnerabili la abcese.
 • Diabetul: această boală poate face mai greu organismul să lupte împotriva infecțiilor; inclusiv infecții bacteriene pe piele.
 • Sistemul imunitar slăbit : dacă sistemul imunitar este slăbit – datorită, de exemplu, vârsta, insuficiența renală, medicamente sau chimioterapie – sunteți mai susceptibili la abcese.
 • Tulburări de deficiență imunitară: Există unele boli care slăbesc sistemul imunitar (de exemplu, HIV, diabet, lupus etc.), ceea ce crește riscul apariției abceselor.
 • Alte afecțiuni : Există boli care nu slăbesc în mod direct sistemul imunitar, ci afectează capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor și, prin urmare, de a afecta sistemul imunitar – cum ar fi gamaglobulina în cazul în care producția de antigeni nu este suficientă.Aceste boli cresc, de asemenea, riscul de a dezvolta abcese.

Cauze ale abceselor

Există multe motive pentru care apare un abces. Motivul tipic este acela că unul sau mai multe foliculi de păr – adânciturile tubulare în care părul crește – sunt infectate cu stafilococi (bacterii).
Aceste bacterii, care în mod normal trăiesc pe piele și uneori în gât și în pasajele nazale, sunt responsabile pentru o serie de boli grave, cum ar fi, de exemplu, meningită , pneumonie , infecții ale tractului urinar și inflamație a valvei inimii.

Stafilococii sunt, de obicei, cauza unor infecții majore care necesită spitalizare. Același lucru este valabil și pentru condițiile legate de alimentație, cum ar fi intoxicația alimentară și inflamația, de ex. rană chirurgicală.

Stafilococii, care cauzează abcese, penetrează de obicei în organism prin lacrimi,răni sau alte defecte ale pielii. De îndată ce se întâmplă acest lucru, celulele albe din sânge (neutrofile) specializate vor intra în zona de infecție pentru a lupta împotriva infecției. Aceasta provoacă inflamarea și, în final, formarea de puroi – un amestec de celule albe din sânge, bacterii și celule moarte ale pielii.Alte motive

Alte cauze pentru abcese pot fi:

 • Parul ingrosat
 • Materiile străine în piele (cum ar fi sprinterul)
 • Glandele blocate în piele (cosuri)

Diferite tipuri de fierbe

Există mai multe tipuri diferite care pot apărea la om – inclusiv:

 • Furuncuri și carburi: Furuncule sunt abcese ale pielii, care sunt de obicei cauzate de bacteria Staphyloccocus aureus . Un unchi de blană poate prezenta una sau mai multe deschideri ale pielii împreună cu febră sau frisoane. Cărbunele este o colecție de mai multe furunculi .
 • Acnee: Acest tip de abces apare când glandele sebacee ale glandelor pielii sunt înfundate. Consecința acestei înfundări este aceea că grăsimea pielii este prinsă și astfel se produce o infecție. Acneea apare cel mai frecvent la adolescenți.
 • Hidradenitis suppurativa: Aceasta este o situație relativ rară în care apar mai multe abcese în glandele sudoripare apocrife ale armpiturilor și picioarelor. Hidradenita suppurativa este dificil de tratat și, prin urmare, necesită adesea intervenții chirurgicale.
 • Pilulele chisturilor: Această formă de abces apare în decalajul dintre fese. Chisturile chinonice încep ca mici zone inflamate ale foliculilor de păr și apoi se dezvoltă în abcese. Citiți dacă este necesar. mai multe despre chisturile pilonide aici .

Complicații

 • Intoxicatii de sange si abcese: In unele cazuri, bacteriile din abces pot intra in sânge și pot fi transportate în alte părți ale corpului. Această răspândire a infecției este numită și sepsis și poate deveni rapid o condiție care pune viața în pericol. În primul rând, otrăvirea sângelui provoacă simptome precum frisoane, febră, febră mare și fluctuantă, o frecvență cardiacă rapidă (puls) și un sentiment de a fi extrem de bolnav Condiția se poate dezvolta rapid în șoc, care se caracterizează prin scăderea tensiunii arteriale și a temperaturii corpului, confuzie, tendință la cheaguri de sânge și bacterie în piele. Intoxicația din sânge este o urgenta de sănătate – netratata poate fi fatala.
 • SAMR și abcese: O altă problemă potențial gravă asociată cu abcesele este urgența în materie de sănătate: MRSA – stafilococ Aureus rezistent la meticilină . Aceasta este o condiție în care organismul este supraîncărcat de stafilococi rezistenți la anumite tipuri de medicamente. RMSA este extrem de infecțioasă și se răspândește foarte rapid în situații supraaglomerate sau neigienice. Locuri unde prosoape, echipament sportiv și altele asemenea. Împărțite sunt și situații infecțioase. Deși MRSA poate fi tratat printr-o varietate de antibiotice, rezistența la penicilină face ca starea să fie dificil de tratat.

Articole corelate: abcese în picioare , tandbyld