Anxietate

Toți oamenii se confruntă cu anxietate într-o manieră mai blândă. La unii oameni, anxietatea poate prelua și afecta viața într-o asemenea măsură încât este imposibil să se îndeplinească cele mai banale sarcini în viața de zi cu zi.

Simptomele anxietății pot fi atât psihologice, cât și fizice și se pot manifesta în mai multe moduri diferite.

Aici veți găsi o imagine de ansamblu a tuturor diferitelor tipuri de anxietate, cu link-uri către informații mai detaliate despre tulburările individuale de anxietate.

Ce este anxietatea?

Aici pe pagina puteți citi despre toate tipurile de anxietate care există.
Mai jos este o prezentare generală a conținutului de pe pagină – fiecare secțiune face trimitere la un articol mai detaliat despre tipul de anxietate în cauză.

Diferite tipuri de anxietate

Ce este anxietatea?

Anxietatea este o reacție normală la stres care ne ajută în multe situații – putem, de exemplu. Cu anxietatea să se ocupe mai bine de situațiile stresate la locul de muncă. Același lucru este valabil dacă trebuie să citim un examen sau să scriem un discurs important.

În toate aceste cazuri, teama de eșecuri ne motivează.

Pe de altă parte, anxietatea este un sentiment care ne poate împiedica și ne poate deranja în viața de zi cu zi și, în unele cazuri, chiar ne distruge complet viața. Prin urmare, este important să căutați ajutor dacă simțiți că anxietatea este o problemă.

Simptomele de anxietate

Există mai mult de 100 de simptome diferite de anxietate care pot apărea oriunde pe corpul uman. În general, simptomele de anxietate sunt împărțite în două categorii: simptome fizice și simptome mentale.

Cele mai frecvente simptome de anxietate includ:

  • Preocupare persistentă excesivă
  • Neliniște și iritabilitate
  • Palpitaţii
  • Sentimentele de irealitate
  • Dificultăți de concentrare
  • Dureri de cap
  • Probleme de somn

Citiți mai multe despre simptomele de anxietate aiciAtacuri de anxietate

Atacurile de anxietate sunt atacuri violente brusc, care de obicei implică un sentiment de a fi aproape de a muri. Atacurile de anxietate pot fi lovite oricând și oriunde – adesea apariția lor este descrisă ca “un fulger de la un cer clar”.

Cauzele care stau la baza atacurilor de anxietate sunt neclare. Se știe astăzi că există mai mulți factori emoționali și de sănătate care joacă un rol în dezvoltarea unui atac de anxietate.

Citiți mai multe despre atacurile de anxietate de aici

Simptomele atacurilor de anxietate

Simptomele atacurilor de anxietate sunt foarte intense și implică sentimente puternice de anxietate. Mai mult decât atât, acestea apar adesea fără un pericol sau o amenințare reală – în unele cazuri însă acestea sunt reacții exagerate la factorii mai puțin periculoși. O a treia caracteristică a atacurilor de anxietate este că acestea sunt atât psihice, cât și fizice.

Citiți mai multe despre simptomele de atacuri de anxietate aici

Tulburări de anxietate

Tulburările de anxietate reprezintă un termen care acoperă mai multe tulburări mentale și mentale.

Comune tulburărilor de anxietate este, bineînțeles, natura lor mentală, dar și faptul că astăzi știința știe prea puțin despre cauzele lor. Se crede în primul rând că există trei factori care pot contribui la sau pot cauza tulburări de anxietate: chimia creierului, genetica și evenimentele de viață.

Citiți mai multe despre tulburările de anxietate de aici

Prezentare generală a tulburărilor de anxietate:

Anxietate generalizată

Anxietatea generalizată este atunci când grijile devin atât de violente încât nu se poate face față vieții cotidiene pe o perioadă îndelungată.

Această tulburare de anxietate este adesea asociată cu stresul. Cu cât intră mai repede în tratament, cu atât mai bine prognozele pentru vindecare. În general, anxietatea generalizată este tratată sub formă de tratament medical și fizioterapie. Adesea o combinație a celor două.

Citiți mai multe despre anxietatea generalizată aici

Tulburări de panică

Tulburarea de panică este indisolubil legată de atacurile de anxietate. Fara avertisment, un atac de panica poate fi atât de violent încât persoana este convinsa ca se apropie sfârșitul.
Această experiență înfricoșătoare este, de obicei, atât de adâncă în conștiință, încât comportamentul este schimbat radical în teama unui nou atac de anxietate care izbucnește.
Anxietatea anxietății este un efect de auto-întărire care captează persoana într-un “cerc vicios”, deoarece încercarea de a atenua sau de a suprima anxietatea de panică, de fapt, adesea agravează tulburarea și cauzează sechele sub forma altor tulburări de anxietate.

Citiți mai multe despre tulburarea de panică aici

Anxietate moarte

Anxietatea este o preocupare irațională și totală pentru moarte. Frica de a muri este atât de violentă încât persoana anxioasă primește atacuri de panică violente. Anxietatea este astfel strâns legată de tulburarea de panică.

Ca și în cazul altor tulburări de anxietate, este important să fiți deschiși în privința bolii. Tratamentul anxietății se bazează pe terapia comportamentală cognitivă și, dacă este necesar, se poate baza pecombinate cu tratament medical.

Citiți mai multe despre anxietate aici

Examen Anxietate

Examenul de anxietate este strâns legat de anxietatea de performanță și de anxietatea socială și este o expresie care este adesea folosită interschimbabil pentru tot felul de nervozitate în timpul examenelor.Nervozitatea pe care aproape toți oamenii o au înainte sau în timpul unui examen nu este anxietate – ci mai degrabă doar nervozitate. Cu toate acestea, este probabil această nervozitate care formează baza anxietății examenului.

Anxietatea severă a examenului poate fi atât de inhibitoare și distrugătoare încât nu puteți participa la un examen. Anxietatea ușoară a examenului poate avea consecințe pentru pregătire și performanță.

Citiți mai multe despre anxietatea examenului aici

Anxietatea de performanță

Anxietatea de performanță este strâns legată de anxietatea socială și este o teamă fundamentală a eșecului atunci când este de așteptat performanța. Anxietatea de performanță este împărțită în două categorii principale: anxietatea de performanță și anxietatea de prezentare.

Anxietatea de performanță este stresată sexual și se referă la teama de a nu fi capabil să realizeze sexual – cum ar fi neputând să-și satisfacă partenerul. Acest tip de anxietate de performanță afectează în special bărbații.

Anxietatea de prezentare afectează ambele sexe în mod egal și este vorba despre interpretarea la prezentări. Anxietatea de prezentare este cunoscută de ex. interviuri de locuri de muncă, prezentări de proiecte etc.

Citiți mai multe despre anxietatea de performanță aiciAnxietate socială

Anxietatea socială apare deja atunci când suntem sugari, prin care se folosește frecvent anxietatea socială de dezvoltare terminologică. În această etapă a vieții, anxietatea socială este o parte necesară a educației noastre și o parte esențială a percepției noastre asupra relațiilor sociale.

Cu toate acestea, anxietatea socială poate deveni o problemă deja din copilărie, care apare, de obicei, din cauza faptului că copilul nu merge la școală sau se agăță nefiresc de un părinte.

În adolescență, anxietatea socială este, de asemenea, foarte frecventă, deoarece ne temem de obicei sexul opus sau inițiatorul specific la care ne simțim atrași.

Persoanele adulte care suferă de tulburare de anxietate socială vor fi adesea asociate, tăiate sau rezervate în ochii altora. Este normal ca adulții să simtă, de asemenea, un pic de anxietate socială, de exemplu. la un interviu de angajare sau la o prezentare importantă – tocmai atunci când anxietatea devine prea cuprinzătoare și inhibitoare, se vorbește despre anxietate socială (sau tulburare de anxietate socială ).

Citiți mai multe despre anxietatea socială aici

Tulburare de anxietate socială

Fobia socială este, în principiu, aceeași ca anxietatea socială , dar în unele cazuri ea se poate manifesta ca așa-zisa fobie socială specifică , caracterizată prin faptul că pacientul se teme doar de o situație particulară – cum ar fi. să vorbească în fața unei adunări, să folosească toaletele publice sau să vorbească cu figură autoritară.

În alte cazuri, cu toate acestea, oamenii de știință socială se poate teme de mai multe situații sociale diferite, în cazul în care tulburarea va avea în mod obișnuit consecințe mai mari pentru viața pacientului.

Citiți mai multe despre fobia socială aici

Boală Anxietate

Anxietatea (hipohondria) este o teamă nejustificată de a suferi de o boală nedescoperită care pune viața în pericol. Rezultatul este că vă îngrijorați excesiv și căutați sfatul medicului de multe ori și în mod inutil. Anxietatea de boală are, prin urmare, multe consecințe asupra vieții de zi cu zi și a vieții ca întreg, care poate fi resimțită și de lumea exterioară.

Tratamentul tulburărilor de anxietate apare, de obicei, prin psihoterapie, predare sau medicină

Citiți mai multe despre anxietatea bolii aici

Anxietatea de separare

Anxietatea de separare apare la copii și este o etapă naturală de dezvoltare în care ei simt anxietate de fiecare dată când sunt separați (separați) de unul dintre părinții lor. Anxietatea de separare este în mod obișnuit la cel mai înalt nivel în copilăria de 8-14 luni de viață și de obicei dispare atunci când copilul este de aprox. 2 ani.

Cu toate acestea, pentru ca anxietatea de separare să dispară, există o serie de criterii care trebuie îndeplinite. Aceste criterii se referă în primul rând la faptul că copilul are încredere că părinții se întorc întotdeauna și că copilul trebuie să se simtă în siguranță în mediul acasă.

Citiți mai multe despre anxietatea de separare de aici

Anxietate despre pierderea

Anxietatea despre pierdere este o teamă de a pierde ceva ce ne interesează. Frica de a pierde poate include totul, de la părinți, parteneri și copii – peste lucruri materiale, cum ar fi bani, case sau mașini – la valori emoționale, cum ar fi articolele preferate, obiecte de nuntă și obiecte de colecție.

Frica de a pierde este în special afectată de evenimente dificile din punct de vedere emoțional în viață, cum ar fi moartea, divorțul sau faptul că copiii dumneavoastră se îndepărtează de acasă.

Citiți mai multe despre frica de a pierde aici

Alte tipuri de anxietate

În plus față de tipurile de anxietate menționate în acest articol, există, de asemenea:

  • Boala obezitate-compulsiva (OCD) – De asemenea, cititi despre simptome si tratament
  • Sindromul stresului post traumatic
  • Alte fobii specificeAnxietate Tratamentul

Tratamentul anxietății se realizează în primul rând prin terapia comportamentală cognitivă și medicația, dar și tehnicile de încetare și exercițiile de respirație au câștigat teren în ultimii ani. Alte metode de tratare a anxietății includ exerciții fizice, remedii pe bază de plante, precum și informații de predare și informații generale.

Ce metode funcționează cel mai bine pentru tratarea anxietății depinde de tipul de tulburare de anxietate pe care o are pacientul și de severitatea tulburării de anxietate.

Citiți mai multe despre tratamentul de anxietate aici

Medicamente anxiolitice

Medicamentele anxiolitice sunt numite anxiolitice și sunt utilizate în principal pentru tratamentul pe termen scurt al simptomelor de anxietate. Dacă medicamentele anxiolitice sunt utilizate corect – sub supravegherea și controlul unui terapeut experimentat – pot reduce unele simptome și pot contribui pozitiv la procesul de tratament în ansamblu.

Indiferent dacă se utilizează sau nu medicamente anxiolitice este o chestiune de beneficii de ponderare (cum ar fi reducerea simptomelor) împotriva dezavantajelor (cum ar fi efectele secundare) ale tratamentului și a pacientului între.

Citiți mai multe despre anxiolitici aici