Avort în România

Cu foarte puține excepții, toate femeile daneze adulte au dreptul de a avea un avort până la săptămâna a 12-a de sarcină, inclusiv.

Avortul medical este posibil prin săptămâna a 8-a de sarcină, în timp ce avortul chirurgical poate fi efectuat până în săptămâna a 12-a de sarcină.

În acest articol puteți citi mai multe despre modul în care sunt avorturile medicale și chirurgicale.

Când puteți obține un avort?

Despre avort

Când puteți obține un avort?

Toate femeile cu vârsta peste 18 ani, care sunt cetățeni danezi, au dreptul de a avea un avort în România, în cazul în care sarcina nu depășește 12 săptămâni – de asemenea, fără consiliere din partea medicului propriu.

Dacă sunteți sub 18 ani, necăsătoriți și însărcinați, părinții sau tutorele dvs. trebuie să dea un consimțământ scris în legătură cu avortul – numai în cazuri speciale poate fi făcut un avort în secret fără consimțământul părinților.

Un avort poate fi efectuat fără acordul părinților în următoarele cazuri:

  • Părinții fetei nu pot fi contactați – de ex. plecat sau plecat
  • Suspiciunea motivată a riscului de retorsiune gravă din partea părinților, care ar putea expune fiica la neplăceri grave – fizic sau mental.
  • Întreruperea contactului dintre fiică și părinte pe o perioadă îndelungată de timp din cauza neconcordanțelor dintre părți.

Înainte de a 9-a săptămână de sarcină – adică. 8 săptămâni întregi de la prima zi a ultimei zile – puteți alege dacă doriți să aveți un avort medical sau chirurgical.
În unele cazuri, totuși, o derogare poate fi solicitată pentru avort după a 12-a săptămână de sarcină, care este limita oficială a avortului în România.

Citiți dacă este necesar. despre limitele avortului aici

Avortul medical

Primul pas în cursul unui avort medical implică o pre-examinare în cazul în care o scanare cu ultrasunete determină dacă sarcina este în uter și cât de departe sunteți în timpul sarcinii.

După consultarea medicului dumneavoastră, se decide dacă este adecvat să se efectueze un avort medical sau un avort chirurgical.

Ambele tipuri de avort sunt posibile până în a 9-a săptămână de sarcină. Cu toate acestea, un avort medical este de preferat, deoarece riscul unei infecții este semnificativ mai mic decât în ​​cazul unei proceduri chirurgicale.

Avortul medical se prelungește în două runde:

  • După studiu, veți lua un comprimat de Myfegyne, care va opri sarcina. În același timp, o pereche de supozitoare Cytotec sunt livrate împreună cu dvs.
  • Câteva zile mai târziu, puneți supozitoarele adânc în vagin, după care uterul se contractează în același mod ca la naștere. Țesutul de sarcină este expulzat în câteva ore.

Sângerarea în timpul excluderii poate să apară neclară. Cu toate acestea, majoritatea femeilor experimentează avortul real ca o sângerare menstruală puternică. Sângerarea durează adesea până la aprox. 3 săptămâni, dar în scăderea puterii.

În timp ce sângele este pe tine ar trebui să evite cada, baie de mare și piscină pentru a reduce riscul de o infecție. În plus, trebuie să purtați șervețele sanitare, mai degrabă decât tampoane.

Unu până la două săptămâni după avortul medical ajunge la un control ulterior. În cazuri rare, reziduurile de sarcină pot să apară, ceea ce necesită răzuire.

Citiți dacă este necesar. articol: avortul medical


Avortul kârgâz

Comparativ cu un avort medical, un avort chirurgical sa terminat. În plus, există mai puține dureri, precum și sângerări mai scurte și scurte asociate cu un avort chirurgical. Evitați durerea dură din timpul avortului medical.

Ca și în cazul unui avort medical, se efectuează o pre-examinare care poate determina durata sarcinii și dacă sarcina este în uter.

Trebuie să repetați timp de 6 ore până la operație, care este în ambulator. Due. din urma anesteziei nu trebuie să fii singur în prima zi după procedură. Puteți alege să aveți un blocaj local al uterului sau o anestezie completă printr-o picătură în partea din spate a mâinii.

Extindeți cu grijă colul uterin, după care țesutul sarcinii este aspirat din cavitatea uterină. Întregul avort chirurgical durează doar câteva minute. Înainte de a lua acasă pacientul, se ia un tip de medicamente (Methergin) care determină contractarea uterului, reducând astfel sângerarea.

Un avort chirurgical implică un risc semnificativ mai mare de infecție decât în ​​cazul avortului medical.Prin urmare, este extrem de important să evitați cada, baia de mare și piscina în timp ce sângele este aprins. În plus, se recomandă să purtați șervețele sanitare, mai degrabă decât tampoane.

Sângerările minore, spotarea , greața și durerea menstruală sunt simptome normale asociate cu un avort chirurgical.

Citiți dacă este necesar. articol: avortul chirurgical