Bășică în gură – Tratament

De regulă, tratamentul cu blistere în gură (Bășică în gură / Basica in gura) nu este necesar, deoarece acestea dispar de regulă de la sine în câteva zile.

Cu toate acestea, blisterele mai mari persistă timp de până la 6 săptămâni. Îngrijirea orală obișnuită (cum ar fi periuța de dinți) poate accelera vindecarea blisterelor.

Alte sfaturi bune sunt, de exemplu. să utilizați apă de gură și să evitați să mâncați alimente fierbinți și picante, care pot provoca dureri și pot reduce procesul de vindecare.

blistere în gură

Tratamentul blisterelor în gură nu este în general necesar, deoarece blisterele dispar de la sine.Cu toate acestea, se pot clăti diferite guri în diferite soluții, cum ar fi oțet, soluție salină sau clorhexidină

Despre tratamentul blisterelor în gură

Acest articol se referă numai la tratamentul blisterelor din gură – pentru informații despre simptomele și cauzele blisterelor din cavitatea bucală se referă la articol: Bășică în gură

Tratamentul blisterelor în gură

În general, nu este necesar să se trateze blistere în gură, deoarece acestea dispar de cele mai multe ori de la sine. În plus, nu există încă un tratament care să vindece blistere în gură.

Dacă aveți blistere în gură, evitați alimentele calde și picante deoarece acest lucru poate provoca durere. Produse ușoare de protecție la gură sau produse pe bază de apă sărată pot ajuta.

Există și medicamente fără prescripție medicală care sunt făcute exclusiv pentru blistere în gură, care de obicei au doar un efect anestezic asupra zonei. Acest lucru poate fi aplicat, de obicei, direct în blistere (citiți întotdeauna ambalajul înainte de utilizare).Cel mai ușor tratament pentru blistere din gură este suficient de simplu pentru a clăti gura cu oțet de depozitare obișnuit de două ori pe zi. Alternativ, puteți clăti gura în apă sărată (1 sare dizolvată în ½ litru de apă).

Cel mai bun tratament pentru blistere din gură este un jumătate jumătate de amestec de peroxid de hidrogen și apă. Utilizați un tampon de bumbac pentru a aplica amestecul direct în blister / blistere.Ulterior se poate. Aplicați un pic de hidroxid de magneziu în blistere, ameliorând durerea și ajutând la accelerarea vindecării.

În cazuri mai severe, pot fi utilizate prescripții sau clorhexidină (apă de gură). Agenții antiinflamatori puternici, cum ar fi corticosteroizii ( vezi articolul, hormonul corticosuprarenalian ) pot fi, de asemenea, utilizați în unele cazuri.

Pentru a evita infecțiile asociate cu blisterele din gură, spălați temeinic dinții și folosiți în mod regulat ața dentară. Este, de asemenea, o idee bună să mergeți frecvent la dentist.

Articole corelate: blistere pe limbă , leziuni la nivelul limbii