Biorezonanța

Biorezonanța este o formă de terapie electromagnetică utilizată în terapia alternativă.

Trecătorii care utilizează biorezonanța cred că sunt capabili să stimuleze o schimbare în biorezonanța celulelor, tratând astfel celulele care au cauzat o anumită boală.

Efectul este că biorezonanța nu este dovedită științific. Citiți mai multe despre principiile care stau la baza biorezonantei în articolul de mai jos.

Cum functioneaza biorezonanta?

Aici este așa-numitul “E-metru” folosit de Scientology – un aparat bazat pe aceleași principii ca și dispozitivele folosite în biorezonanță

Despre Biorezonanță

Contextul biorezonanței

Biorezonanța este o formă de terapie electromagnetică utilizată în terapia alternativă. Birezonanța a fost inventată în Germania în 1977 de către un bărbat numit Franz Morell și ginerele sale, Erich Raschsebut.

La început au comercializat biorezonanele ca așa-numita terapie MORA , unde numele a fost inspirat de propriile lor nume ( MO rell și RA sche).

Frank Morell a încercat, în principiu, cu biorezonanța să facă o versiune îmbunătățită a așa-numitului E-metru folosit de Scientology (el a avut relații cu Scientologia).

Cum functioneaza biorezonanta?

Dispozitivele folosite pentru biorezonanță conțin un circuit electronic care poate măsura rezistența pielii.Datorită perturbărilor semnalelor electrice care se găsesc în jurul nostru și a frecvențelor măsurate, biorezonanța este uneori măsurată pe o perioadă mai lungă, astfel încât rezultatele ar trebui să fie mai precise.

În unele dintre dispozitivele utilizate pentru biorezonanță există sisteme bazate în general pe PC care pot măsura parametrii și pot interpreta rezultatele măsurătorilor. Analistul trebuia (pe baza rezultatelor) să poată evalua sănătatea mentală și fizică a pacientului.

Profesionistii din domeniul sanatatii care utilizeaza biorezonanta cred ca pot trata bolile prin stimularea unei schimbari in biorezonanta in celule, care ar trebui sa inverseze schimbarea care a provocat boala.

Tratamentul în sine ar trebui să cuprindă dispozitivul care măsoară biorezonanța, se presupune că poate emite semnale cu efect curativ.
În plus față de boli, terapeuții cred, de asemenea, că biorezonanța poate vindeca abuzul de droguri și abuzul de alte substanțe.

Controversatul aspect al biorezonantei

Nu există o explicație științifică despre modul în care funcționează biorezonanța, ceea ce a dus la faptul că biorezonanța este clasificată astăzi ca o pseudosciență (o doctrină care dă o impresie falsă de a fi știință și nu îndeplinește criteriile sale).

În plus, au existat cazuri documentate de fraudă în domeniul biorezonanței pe Internet (cum ar fi în Washington, martie 2002, când un terapeut a fost de acord să plătească o amendă de 229.000 de dolari pentru acuzațiile de rezonanță bias – citiți mai multe aici ).

Vedeți o listă completă pentru acest articol aici