Bronhiilor

Bronhiile încep de la capătul traheei și se strecoară în plămâni și se termină ca bronhioole în blistere pulmonare.

Tulburările și afecțiunile tipice care implică bronhiile sunt bronșita, BPOC, broccoli și cancerul pulmonar.

Citiți despre anatomia și funcția bronhiilor. În plus, puteți vedea care afecțiuni și afecțiuni pot afecta bronhiile.

Ce sunt bronhiile (bronhiilor)

Ramurile galbene, albastre și verzi ale plămânilor, precum și partea dungată a traheei sunt bronhiile

Despre bronhiile umane

Pentru informații suplimentare, consultați articolul: Funcția plămânilor și anatomia

Ce sunt bronhiile?

Bronchi uman (bronchi singular) sunt pasaje în căile respiratorii care conduc aerul în plămâni. Așa-numitul schimb de gaze (schimb de oxigen (O2) și dioxid de carbon (CO2) nu apare în bronhii, deși acestea fac parte anatomică din plămâni.

Bronzii formează două colecții cuprinzătoare de ramuri, numite și arborele bronșic . Așa-numitele bronhii principale sunt capătul traheei ( latranul Tranchea ), care duce pe la respectiv. Pulmonar stâng și drept. Tulpinile bronhice se extind în bronhii mai subțiri și mai subțiri, până la capătul celui mai mic bronhioles . Bronchiolele sunt în cele din urmă terminate în lamele de prânz ( alveole leneș).

Boli și condiții

Iată o scurtă trecere în revistă a bolilor majore legate de bronhiile umane.Bronșită

Bronșita este o boală foarte răspândită care apare în bronhiile umane.
Boala este numită și bronșită acută și este o afecțiune inflamatorie care apare brusc în bronhii, mărind astfel mucoasa și crescând producția de mucus. Consecința acestui fapt este faptul că trecerea aerului este redusă.

BPOC

Cele trei boli pulmonare care apar cel mai frecvent în lumea occidentală sunt bronșita cronică , astmulși emfizemul . BPOC reprezintă boala pulmonară obstructivă cronică (cunoscută și ca plămânii fumători) – un termen care acoperă bronșita cronică și emfizemul . Prin urmare, astmul nu este inclus în denumire.

Citiți dacă este necesar. articol: emfizem

Bronkietasier

O altă condiție legată de bronhiile umane este așa numitele artere bronhice . Acestea sunt denumite și bronchi sau pungi bronșice mărită și reprezintă, de fapt, o extensie a traheei, care constă din buzunare mici. Consecința acestei afecțiuni este de obicei o tuse de durată cu mucus.

Citiți dacă este necesar. mai multe despre tuse cu mucus aici

Cancer pulmonar

Marea majoritate a cazurilor de cancer pulmonar începe în bronhii. Cancerul pulmonar apare de obicei în țesutul care acoperă bronhiile sau în glandele mici care se găsesc adânc în membranele mucoase ale căilor respiratorii. Cu toate acestea, cancerul pulmonar poate apărea și în alte locuri ale plămânilor, cum ar fi, de exemplu. în țesutul conjunctiv sau în alveole .

Articole corelate: edem pulmonar , embolie pulmonară , gât gât