Hematom

O recoltare de sânge este denumită și “hematom” și apare atunci când se rupe vasele de sânge.

Spre deosebire de vânătăi – care reprezintă o pierdere de sânge în piele – o colecție de sânge se află în țesuturi mai adânci. Citiți despre diferitele tipuri de colecții de sânge, precum și despre modul în care sunt tratate colecțiile de sânge.

Hematom si acumulările de sânge

O colecție de sânge la 6 zile după o cădere pe scări (980 ml de sânge)

Despre acumularea de sânge

Pentru informații suplimentare, consultați articolul: Vânătăi

În general, despre acumulările de sânge

Acumularea de sânge se numește, de asemenea, hematoame și sunt – după cum sugerează cuvântul – acumulări de sânge.

Acumularea de sânge provine, în general, din vasele de sânge sau din vasele sanguine rupte.

Scăderea acumulărilor de sânge are loc în mod obișnuit ca rezultat al leziunilor minore. Dacă infecția nu se dezvoltă, sângele din acumulare în aceste cazuri este de obicei absorbit de corpul însuși.

Semnele albastre și cheagurile de sânge

O colecție de sânge este un buzunar sau o acumulare de sânge – de obicei în formă lichidă.
Aceasta separă acumularea de sânge de vânătăi, care se numește eccymosis în limba subiectului și este de fapt mai aproape de retragerea sângelui în piele (unde sângele este în strat subțire).

Citiți dacă este necesar. articol: vânătăi (exsudate de sânge în piele)

Diferite tipuri de acumulare de sânge

Există multe tipuri diferite de colecții de sânge care sunt împărțite în funcție de apariția acestora pe corp. Fracturile osoase au ca rezultat întotdeauna acumularea de sânge.Acumularea de sânge în cap și în creier

  • Acumularea de sânge subgalenal: sunt acumulări de sânge între periostul și aponeroza galeei.Acest tip de acumulare de sânge apare cel mai frecvent la sugari la naștere (prin așa-numita livrare asistată prin vid ).
  • Kefal hematom / hematom cefalic: este o acumulare de sânge în timpul perioadei. Aceste colectări de sânge se produc între 1-20% din livrările asistate în vid.
  • Epidurala acumulare de sânge: De obicei, din cauza rănilor, cum ar fi, de exemplu, accident vascular cerebral împotriva capului, care poate duce la acumularea de sânge între craniu și creierul exterior al creierului ( dura mater ). Colectarea de sânge poate crea presiune asupra unor părți ale creierului, ceea ce poate duce la pierderea funcției creierului. În aceste cazuri, poate fi necesară îndepărtarea chirurgicală a sângelui pentru a reduce presiunea. Între 15 și 20% dintre pacienții care au acumulări epidurulare de sânge mor de la rănire.
  • Acumularea subdurală a sângelui: apare între stratul mijlociu al creierului (arahnoid) și stratul exterior ( dura mater ). În general, acumulările de sânge subdural sunt dificil de îndepărtat, iar în cazul în care gradul de acumulare este mare, complicațiile sunt adesea incluse.
  • Acumularea de sânge subarahnoid: Adesea provocată de accident vascular cerebral, anevrism (mărire arterială) sau leziuni extreme ale capului. Aceste colecții de sânge sunt foarte grave datorită plasării lor în creier; ele se formează între stratul de mijloc ( arahnoid ) și stratul interior ( pia mater ). Fără intervenții chirurgicale acute, acumularea de sânge subarahnoid poate provoca moartea.
  • Oamenul Oathema: apare între piele și straturile cartilajului urechii.

Alte colecții de sânge

  • Colectarea subcutanată a sângelui (sub piele)
  • Acumulări sublinguale în sânge (unghii de sânge )
  • Hematomul auric (acumularea de sânge în țesutul extern al urechii)
  • Colectări perianale de sânge (acumulări de sânge sub piele în jurul anusului)

Acumularea de sânge poate apărea și în cazul rănilor chirurgicale . Acestea pot fi remediate în mod obișnuit, permițând cusăturile din rana chirurgicală să fie “deschise” și altfel să permită compușilor să absoarbă sângele de la sângerări interne.

Tratament

Colecțiile de sânge sunt tratate ca punct de plecare folosind procedura RICE, despre care puteți citi mai multe despre aici

Articole similare: ochi albastru , teste de sânge