Impetigo

Impetigo se datorează infecției cu stafilococi sau streptococi. În special, sugarii și copiii mici sunt infectați cu această infecție extrem de contagioasă a pielii. De aici și numele “copilărie”.

Rănile sunt roșii și după câteva zile formează basica, precum și o crustă de culoare galben-maronie..

În funcție de amploarea infecției, tratamentul se bazează pe măsuri simple de igienă, care pot fi combinate cu antibiotice în cazuri mai severe.

Aici se vede copilărie în gâtul unui tânăr
Aici se vede copilărie în gâtul unui tânăr

(Faceți clic pe imagine pentru o versiune mai mare)

Despre Impetigo

Ce este impetigo?

Infantigo este o infecție extrem de contagioasă a pielii care afectează în principal sugari și copii mici. De obicei, ulcerele copilariei apar ca pete roșii pe față – în special în jurul nasului și gurii copilului.

Deși ulcerele din copilărie apar de obicei când bacteriile penetrează pielea prin lacrimi sau mușcături de insecte, infecția pielii se poate dezvolta și pe pielea sănătoasă.

Ulcerul la copii este rareori grav și, de obicei, dispare singur în 2-3 săptămâni. Dar din moment ce copilăria este extrem de contagioasă și uneori poate provoca complicații, medicul pediatru poate alege să trateze infecția pielii cu antibiotice.



În mod normal, copilul dumneavoastră se poate întoarce la centrul său de zi imediat ce riscul de infecție a dispărut – adesea în 24 de ore de la începerea tratamentului cu antibiotice.

În ciuda numelui, adulții pot avea și copilărie.

Simptome

Ulcerul copiilor este asociat cu următoarele simptome:

  • Rădăcinile roșii care se scurg pentru câteva zile și apoi formează o crustă galben-maronie
  • Mâncărime
  • Basici pline de lichid fără buze

Ulcerul la copil este o infecție superficială a pielii bacteriene – indusă de stafilococi, streptococi sau ambele – care se manifestă în mod obișnuit în față (în mod obișnuit, în jurul nasului, gurajelor, lobilor urechii) ca basici care se rup în mod rapid și se transformă în răni lichide acoperite cu cruste de bronz.

Cand secretiile de rana se raspandesc in pielea inconjuratoare sau in alte zone ale pielii, infectia se raspandeste. În același timp, altele pot fi infectate.

Cauzele impetigo-lui

Există două tipuri de bacterii care pot declanșa copilăria:

  • Staphylococcus aureus (“Stafilococi galbeni”): Așa-numitele “stafilococi galbeni prosperă în special în și în jurul cavității nazale. Stafilococii produc toxina epidermolitică toxică , care atacă o prostată care determină legarea împreună a celulelor pielii. De îndată ce proteina este deteriorată, bacteriile se pot răspândi rapid. Această subminare a stratului cornului pielii este cauza canalului vezicii urinare, care este în mod obișnuit asociat cu impetigo Aceste vezicule umplute cu lichid sau puroi se rup ușor, astfel încât stafilococii să se răspândească ușor în pielea înconjurătoare sau în alte zone ale pielii.
  • Streptococi: formarea crustei, care este caracteristică copilăriei, este declanșată de streptococi.

Ambele tipuri de bacterii pot trăi inofensiv pe piele, până când acestea penetrează printr-o lacrimă sau altă deschidere a pielii.

În ciuda numelui, adulții pot avea cu ușurință copilărie. În cazul în care copiii sunt de obicei infectați prin lacrimi, abraziune a pielii sau mușcături de insecte și mușcături de insecte, ulcerele la adulți sunt de obicei o complicație a altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemă.
Cu toate acestea, pot apărea, de asemenea, fără a afecta imediat pielea.



Diagnostic

De regulă, medicul diagnostichează ulcerul copilariei pe baza aspectului clinic. Cu toate acestea, infecții cum ar fi ringworm , scabie și herpes pot uneori să fie confundate cu vierii copiilor.

În caz de îndoială, medicul poate grefa din rănile copilariei pentru a determina bacteria și, prin urmare, face diagnosticul precis.

Tratamentul impetigo-ului

Tratamentul ulcerelor copiilor poate întrerupe vindecarea rănilor, poate îmbunătăți aspectul pielii și poate limita răspândirea infecției. Cum sunt tratați impetigo-ul depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipurile de bacterii și gradul de infectare.

Următoarele terapii sunt folosite pentru apariția impetigo-lui

  • Măsuri de igienă: uneori, medicul poate alege să trateze cazuri ușoare de impetigo numai cu măsuri de igienă. Curățirea pielii poate provoca infecții ușoare întregi prin ea însăși.
  • Tratamentul local cu antibiotice: medicul dumneavoastră poate alege să imprime creme și unguente antibiotice. Înainte de a aplica pielea la nivel local, îndepărtați ușor scabele pentru a permite antibioticului să penetreze rănile.
  • Tratamentul sistemic cu antibiotice: Antibioticele sub formă de tablete sunt tipărite dacă incidența este mai severă și mai răspândită.