Laxativ

Stimulanții stimulează secreția intestinului și sunt folosiți în mod obișnuit în legătură cu constipația sau “stomacul tare”.

Fumatorii funcționează prin înmuierea scaunului și / sau prin stimularea mușchilor rectali. Practic, laxativele trebuie utilizate numai dacă este absolut necesar. Utilizarea excesivă poate determina mușchii intestinali să devină prea slabi pentru a goli conținutul intestinal.


Stimulanții sunt utilizați pentru a înmuia scaunul sau pentru a stimula golirea intestinului

Despre laxative

Pentru informații suplimentare, consultați articolul: stomacul tare

Ce este un laxativ?

Un laxativ este o substanță care stimulează organismul să epuizeze intestinele.
Stimulanții sunt cel mai adesea luați împotriva constipatiei sau a scaunelor dure , care pot apărea cu prea puțină dietă fibroasă, inactivitate, anxietate și anumite tipuri de medicamente.

În ansamblu, există două strategii pentru a promova un efect laxativ:

  • Stimularea mișcării rectale: Exemple de laxative care stimulează mușchii intestinali sunt senna , fenolftaleina și cascara . Acesta este singurul tip de laxativ care este absorbit în sânge.
  • Stimularea conținutului intestinal: Lactuloza și oxidul de magneziu trag apa din organism în intestine pentru a înmuia conținutul intestinal. Acest tip de laxativ hidratează și lubrifiază conținutul intestinal, determinându-l să absoarbă lichide și grăsimi. Este același principiu ca și la laxativele cu fibre mari. Dezavantajul laxativelor fibroase este că pot provoca balonări.Feriți-vă de o utilizare excesivă

Mulți oameni au viziunea nefericită că trebuie să aibă descărcări intestinale în fiecare zi. Deși este normal pentru unii, cu siguranță nu este anormal să existe mișcări intestinale de două ori pe săptămână. Utilizarea zilnică a laxativelor sau curățarea intestinelor nu este recomandată și poate determina corpul să devină “leneș” pentru a scăpa de scaune.
De asemenea, dacă alimentele sunt forțate prin intestine înainte de a migra prin întregul sistem digestiv într-un mod natural, vitaminele, mineralele, lichidele și alte substanțe importante nu pot fi excretate în organism.

Odată ce intestinele sunt epuizate după folosirea unui laxativ, este posibil să dureze câteva zile pentru ca acestea să se umple suficient pentru descărcarea naturală. Dacă folosiți laxative în fiecare zi, corpul nu trebuie niciodată să se evacueze pentru conținutul intestinal. Nu este înțelept să înțărcați corpul să se descarce în mod natural.

Din păcate, multe laxative zilnice o folosesc ca pe o dietă foarte nesănătoasă și potențial dăunătoare. Utilizarea ocazională a unui laxativ este de obicei sigură la persoanele sănătoase. Cu toate acestea, problemele persistente ar trebui să fie diagnosticate de un medic.

Articole relevante: Constipația la copii , scaune , diaree