Limba alba (Limba albicioasa)

Limba alba – limba albicioasa – se datorează, în general, acumulării celulelor moarte ale pielii. Prin urmare, este important să vă spălați limba în mod regulat.

Alte cauze pot include deshidratarea sau infecția fungică.

Iată o instrucțiune despre cum să eliminați limba albicioasa!

Limba albicioasa (limba alba) se datorează, în general, acumulării celulelor moarte ale pielii.

Despre limba alba

Pentru informații suplimentare, consultați articolul: ciuperca pe limbă

Cauze

Limba albicioasa (limba alba) este un fenomen foarte frecvent și răspândit, care se poate datora numeroaselor motive diferite. limba albicioasa poate avea mai multe culori, dar de multe ori se va experimenta acoperireagalben sau alb pe limbă .
Uneori, o limba albicioasa se datorează unei forme de acumulare a celulelor moarte ale pielii.

Aceste celule moarte ale pielii se pot acumula dacă limba nu este periata în mod regulat.
O acoperire pe limbă poate apărea, de asemenea, datorită deshidratării – în special în timpul lunilor calde de vară, în care poate fi dificil să se mențină admisia corectă de lichid.

limba albicioasa poate fi de asemenea cauzată de un tip de infecție fungică numită candida.
Candida fungica se gaseste pretutindeni pe corp , dar poate creste foarte mult dacă, de exemplu.Sistemul imunitar este slăbit (mai ales atunci când vine vorba de candida pe limbă).Candida poate apărea și după utilizarea antibioticelor sau a medicamentelor pe bază de steroizi.

În trecut, sa crezut că acoperirile de pe limbă au fost legate de boli sau malnutriție. Cu toate acestea, aceste teorii sunt complet respinse în medicina modernă.

Cum să eliminați limba albicioasa !

  1. Pentru a identifica cauza limbii albicioase , este sensibil să aflăm dacă este implicată sau nu ciuperca candida menționată mai sus. În acest sens, puteți încerca cu atenție să răzuiți limba cu o racletă a limbii – dacă nu aveți una, puteți folosi altceva, de exemplu. o răzuitoare de aluat (din bucătărie), partea plictisitoare a unui cuțit lubrifiant sau ceva asemănător. Găsiți ceva care poate fi răzuit fără a deteriora limba (o răzuitoare a limbii este, cu toate acestea, cea mai bună!). Dacă o răzuitoare a limbii părăsește o zonă roșiatică a limbii, aceasta poate fi din cauza candidei – dacă bănuiți candida: solicitați îngrijiri medicale.
  2. Dacă limba albicioasa nu se datorează candidei, se pot acumula celule de piele moarte. O curățare temeinică a limbii va înlătura, de obicei, învelișul în acest caz. Pentru a curăța limba, aplicați o mică pastă de dinți periuței dvs. de dinți și periați ușor limba. Încercați să vă spălați cât mai repede pe limbă posibil (deși fără a vă deranja). Apoi clătiți gura în apă caldă și apoi în apă rece.
  3. Dacă este o culoare galbenă sau albă pe limba pe care încercați să o eliminați, repetați manevra menționată în paragraful 2 pentru câteva zile. Acest lucru asigură că stratul de acoperire nu se întoarce.
  4. O altă soluție la domiciliu împotriva limba albicioasa : clătiți-vă zilnic gura într-un pahar de soluție salină caldă; Luați o lingură de sare și dizolvați sarea în apă caldă. Clătiți gura timp de aprox. 1 minut. Acest lucru previne acumularea celulelor moarte ale pielii și, prin urmare, a acoperirilor.

Articole corelate: Descopera ciuperca pe ton , ciuperca in gura