Ochii de sânge

Ochii de sânge sunt de obicei cauzate de oboseală sau de expunerea la particule străine, cum ar fi praful.

În mod normal, condiția se îmbunătățește rapid și dispare în decurs de o săptămână.

Cu toate acestea, un ochi de sânge poate fi, de asemenea, din cauza unei stări inflamatorii sau a bolilor și condițiilor care stau la baza acesteia. Consultați lista cauzelor posibile din articolul de mai jos.

Ochii de sânge

Despre ochii de sânge

Pentru informații suplimentare, consultați articolul: Infecția pleoapelor

Informații generale

Poate exista multe motive pentru care apar ochii de sânge. Unele dintre cauze pot fi îngrijorătoare, în timp ce altele pot fi mai puțin nesemnificative sau indiferente.
Când să evalueze severitatea ochilor de sânge – adică. Indiferent dacă există ceva în neregulă sau nu – este rar că “roșeață” indică cât de rău este.

În general, ar trebui să ne concentrăm mai mult pe aspectul dacă există sau nu ceva în neregulă cu viziunea sau dacă, de exemplu, sunt dureri asociate cu ochii de sânge.
De regulă, ochii sângeroși arată mai rău decât sunt cu adevărat.Motive tipice

Ochii de sânge apare roșii atunci când vasele de sânge din partea albă a ochiului ( sclera ) sunt mărite și iritate. Acest lucru se poate întâmpla din cauza expunerii la:

 • aer foarte uscat
 • lumina puternică a soarelui
 • praf
 • străin

Iritația poate fi, de asemenea, datorată de ex. reacții alergice sau infecții.
Alte cauze foarte frecvente ale ochilor sângeroși pot fi stresul sau tusea severă . Acestea pot duce la o zonă sângeroasă, roșie, roșie, monocromă, pe sclera . Această afecțiune se numește hemoragie subconjunctivă sau sângerare sub conjunctivă.

Deși acest tip de sângerare poate părea alarmant, este o condiție foarte răspândită și este extrem de rară.

În general, dacă aveți un ochi de sânge care nu are dureri, nu este nevoie să vă faceți griji. Aceasta, desigur, presupune că nu aveți nici o afecțiune care să se refere la ochii de sânge.

Ochii de sânge, de obicei, dispar de la sine în termen de 1-2 săptămâni.
Inflamația și / sau iritarea pot apărea în mai multe locuri în ochi. În plus față de roșeață, pot apărea mâncărimi, dureri și / sau diferite tulburări vizuale .

Afecțiuni sau afecțiuni inflamatorii care pot fi legate de ochi de sânge:

 • Blefarita: iritarea foliculilor de păr de pe pleoapă – numită și inflamația pleoapelor . Această afecțiune inflamatorie se datorează bacteriilor care trăiesc pe piele.
 • Conjunctivită: Inflamația ochilor oamenilor. Această afecțiune inflamatorie poate fi cauzată de un virus, bacterii, alergii sau doar iritații. Dacă este cauzată de un organism, este extrem de infecțioasă.
 • Corneele răni: pot fi cauzate de un virus sau de bacterii și se vindecă relativ repede dacă sunt superficiale.
 • Uveita: Inflamația irisului și a coroidului. Citiți dacă este necesar. articol: inflamația irisului
 • Rece sau alergie
 • Glaucom cu glaucom cu glaucom acut : glaucom acut. Starea în care scurgerea fluidului din ochi este blocată și presiunea crește ulterior.
 • Deteriorarea corneei / lacrimi: deteriorarea ochiului care apare de obicei din cauza nisipului, a prafului, a utilizării excesive a lentilelor de contact, a unei ramuri, a unui unghii sau a altora asemănătoare. – Pe scurt, tot ce poate intra în contact direct cu ochii.
 • Droguri și medicamente

Așa cum am menționat de mai multe ori în acest articol, în general, nu este nevoie să vă faceți griji că aveți un ochi de sânge / ochi de sânge din când în când – în general, trebuie să reacționați numai dacă există o durere sau o perturbare vizuală asociată cu ea.

Dacă cineva simte un ochi de sânge de câteva ori într-o perioadă mai scurtă de timp sau dacă simțiți că problema este recurentă sau neplăcută, trebuie să căutați un doctor.

Articole relevante: Blast de sânge în ochi , orz de cereale în ochi