Reducere de sân

Reducerea sânilor se realizează mai ales la femeile în care sânii sunt atât de mari încât complică activitățile fizice. Cu toate acestea, se întâmplă, de asemenea, că femeile au o intervenție chirurgicală pentru sanii mai puțin din motive cosmetice.

O reducere a sânului are scopul de a oferi pacientului sânii mai mici și mai bine formați.

Acest articol analizează întreaga procedură; înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală.

Reducere de sân

Pentru informații suplimentare, consultați articolele: Chirurgie mamară , augmentarea sanilor , ridicarea sânilor

În general, în ceea ce privește reducerea sânilor

Sânii mari pot domina aspectul unei femei și o pot face să pară neechilibrată cu ea și cu împrejurimile ei.

În plus, sanii mari vor face adesea dificilă sau imposibilă efectuarea de activități cum ar fi. sport sau exercițiu.

Sânii mari sau măritați se numesc hipertrofie în vocabular.

Extinderea generală a sânilor începe la pubertate sau imediat după.

Lărgirea excesivă a sânilor se întâmplă uneori în legătură cu sarcina (în cazul în care extinderea persistă după sarcină).

În cazuri rare, sânii sunt dintr-o dată mărită – fără explicații imediate.

Înainte de reducerea sânilor

Înainte de reducerea sânilor

După reducerea sânilor

După reducerea sânilor

O reducere a sanilor este o procedură în care sânii neobișnuit de mari sunt remodelați prin intervenție chirurgicală. pentru a crește confortul și satisfacția (cu sânii) pacientului.

Sânii excesiv de mari au adesea un efect asupra încrederii pacienților și de obicei afectează și relațiile personale.

Scopul unei reduceri a sânului este de a oferi pacientului sânii mai mici și mai bine formați, proporțional cu restul corpului.

Procedura chirurgicală

Cea mai obișnuită procedură chirurgicală pentru reducerea sânilor implică o secțiune în formă de ancoră care circulă în areolă ( nipluri ) și continuă în jos pe o linie verticală. Apoi, linia urmează contururile naturale ale sânilor.

Reducere de sân

Procedura chirurgicală obișnuită pentru reducerea sânilor

La reducerea sânilor, excesul de grăsime, țesut și piele sunt îndepărtate din sân, iar țesutul subțire rămas este mutat în sus într-o poziție nouă, mai înaltă.

Pielea de pe cele două părți ale pieptului este apoi coborât în ​​jurul mamelonului, apoi formează și formează contururile noului sân. Reducerea sânului se completează prin coaserea pielii împreună.

Durata operațiunii

O reducere a sânilor are loc sub anestezie completă și durează, de obicei, timp de 2-4 ore – în funcție de pacientul individual și de amploarea intervenției chirurgicale.

Durata șederii la spital (reducerile de sân sunt aproape întotdeauna efectuate într-un spital) variază și este determinată în primul rând de pacient. Unii pacienți se întorc acasă în aceeași zi cu reducerea sânilor, în cazul în care alții aleg să stea în spital timp de 1-2 zile.Ce vă puteți aștepta de la rezultat?

Este important ca pacientul să aibă o așteptare realistă pentru reducerea sânilor.

Majoritatea pacienților sunt mulțumiți de rezultat și simt că au sani mai mici, mai buni și mai fermi. Mulți descoperă, de asemenea, că sunt eliberați de disconfortul fizic cu care au trăit înainte de reducerea sânilor. Mai mult, reducerea sânului determină în mod obișnuit un sentiment că corpul este bine proporționat și, ulterior, dă o încredere de sine nouă dobândită.

Dacă intenționați să aveți o reducere a sanilor, este important să fiți bine informați cu privire la curs, consecințe și riscuri.

După reducerea sânilor

Pieptul este legat în bandaj (pentru suport) imediat după reducerea sânilor. Acest bandaj poate fi îndepărtat la 1-2 zile după operație – dar trebuie să mergeți cu un sutien chirurgical special 24 de ore pe zi timp de 1-2 săptămâni. Acest sutien asigură că umflăturile și vânătăile dispar cât mai curând posibil. În mod obișnuit, umflarea și vânătaiele durează între 2 și 3 săptămâni.

Aproape toate cusăturile se dizolvă / cad de la sine, dar dacă unii rămân, acestea sunt îndepărtate la 5 zile după reducerea sânilor.

Cicatricile sunt încețoșate foarte lent și pot dura de la câteva luni până la câțiva ani înainte ca cicatricile să dispară sau să devină mult mai puțin vizibile (nu există nici o garanție că acestea vor dispărea cu totul).

Există o monitorizare lunară asociată cu reducerea sânilor.

Cât timp este procesul de vindecare

Durata procesului de vindecare (perioada de convalescență) este individuală și poate varia foarte mult la pacienții individuali.

După o zi sau două, unul de obicei este capabil să facă toate activitățile normale. Sânii vor fi, de obicei, dureroase timp de câteva săptămâni după reducerea sânilor. Majoritatea pacienților își reiau activitatea după 14 zile – dar acest lucru este din nou până la individ.Trebuie să evitați activitatea stresantă și intensă timp de cel puțin 6 săptămâni, precum și să limitați sportul și exercițiile la înot și întindere.

Reducerea sânilor la bărbați

Ginecomastia este mărirea unuia sau a ambilor sani la bărbați. Aproximativ jumătate dintre bărbați au ginecomastie într-o măsură mai mare sau mai mică. Sânii bărbaților pot fi măriți prin medicamente și medicamente, cum ar fi. antidepresive (antidepresive) , medicamente pentru tensiunii arteriale, marijuana, steroizi etc.

În plus, ginecomastia apare adesea la băieții adolescenți, deoarece diferiți hormoni joacă un rol major în dezvoltarea afecțiunii. Ginecomastia nu poate fi atenuată prin dietă (schimbare dietetică) sau exercițiu și, prin urmare, necesită o reducere a sânului (cu toate acestea, nu se aplică adolescenților în care sânii se normalizează de obicei în timp).

O reducere de sân la bărbați se face fie cu bisturiu, fie ca o liposucție .

Articole asemănătoare: implanturi mamare , implanturi de silicon , chirurgie augmentare a sânilor