Sânge în ochi

Testele de sânge din ochi pot fi văzute, dar nu sunt resimțite. Condiția este destul de normală și, de obicei, dispare de la sine în câteva zile.

Cauza fiziologică a ochilor de sânge este necunoscută, dar, pe de altă parte, se știe că anumite tipuri de medicamente, precum și tuse, strănut, greutăți și vărsături pot duce la teste de sânge în ochi.

Sânge în ochiul unei femei - Sânge în ochiSânge în ochiul unei femei
(Faceți clic pe imagine pentru o versiune mai mare)

Despre sânge în ochi

Pentru informații suplimentare, consultați articolul: Ochii de sânge

În general, despre testele de sânge din ochi

Un test de sange in ochi are loc atunci când un vas de sânge mic izbucnește chiar sub suprafața transparentă, transparentă a ochiului, numită și conjunctiva .

Adesea nu se poate simți nici măcar o senzație de sânge în ochi, așa că este adesea descoperită mai întâi când te vezi în oglindă și vezi că partea albă a ochiului a devenit roșie.

Conjunctiva ochiului nu este capabilă să absoarbă rapid sângele. Prin urmare, sângele este închis sub această suprafață transparentă. Un test de sânge în ochi poate părea înfricoșător și dureros, dar ochii de sânge sunt de obicei o stare inofensivă care dispare în câteva săptămâni.

Un test de sange in ochi apare adesea fără afectarea ochilor. Deseori, ochii de sânge sunt rezultatul unui strănut sau unui tuse sever.

Tratamentul testelor de sânge în ochi este extrem de rar. Desi un ochi insangerat nu pare un fleac, cel mai adesea nu este vorba despre o afectiune serioasa. O hemoragie subconjunctivală apare adesea fără a vă face rău evident ochiului. Chiar și un strănut puternic sau o tuse poate provoca ruperea unui vas de sânge în ochi. Nu aveți nevoie să o tratați. Simptomele adică vă pot îngrijora. Dar o hemoragie subconjunctivală este, de obicei, o stare inofensivă care dispare în termen de două săptămâni sau cam asa ceva.Simptomele de sânge în ochi

Cel mai evident simptom al vărsării prin sânge a ochilor este un punct roșu aprins pe “alb” ochilor – numit și sclera ochiului . În ciuda aspectului său sângeros, un ochi colorat de sânge nu cauzează tulburări vizuale , lichid ocular sau durere. Singura neplăcere a vărsării de sânge în ochi poate fi pruritul în suprafața ochiului.

Persoanele cu diabet zaharat sau hipertensiune arterială par a fi expuse unui risc mai mare de vărsare de sânge în ochi. Starea poate afecta, de asemenea, nou-născuții din cauza presiunii în timpul nașterii.

O hemoragie subconjunctivală sau sângerare oculară poate fi cauzată de următoarele:

 • Trauma
 • Tuse tare
 • Strălucirea greu
 • Vărsături
 • Ridicare de greutati
 • Forțarea mâinii forțate a ochiului
 • Constipație
 • Diferite infecții oculare

În plus, anumite tipuri de medicamente subțierea sângelui, cum ar fi aspirina, pot crește riscul de vărsare de sânge în ochi. Dacă aveți un test de sânge recurent (sau mai multe) în ochi, consultați un medic.

Cauzele tensiunii arteriale în ochi

Cauza vărsării de sânge în ochi este de obicei necunoscută. Cu toate acestea, se știe că următoarele activități pot provoca ochi de sânge:

 • Tuse violentă
 • Puternic strănut
 • Încărcături grele
 • Vărsătură

Profilaxie

Dacă sângerarea în ochi are o cauză clar identificabilă, cum ar fi o tulburare de sângerare sau medicamente subțierea sângelui, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă puteți lua orice măsuri pentru a reduce riscul unei hemoragii subconjunctivale.

Dacă trebuie să frecați ochii, frecați ochii cu blândețe. Îngrijirea ochilor prea tare poate provoca traume minore la ochi, ceea ce poate duce la o hemoragie subconjunctivală.

Articole corelate: Hemoragia subconjunctivală (vasul de sânge spart în ochi)