11 lucruri care nu trebuie făcute dacă vreți să rămâneți gravidă

Te gândești să începi călătoria spre a deveni mamă. V-ați abonat la revistele pentru copii și părinți sau ați verificat site-urile web. Poate că ai trecut prin câteva cărți pentru copii. Ești gata să salutăm un mic. Acum este timpul sa va faceti corpul cat mai sanatos posibil.

11 lucruri care nu trebuie făcute dacă vreți să rămâneți gravidă

Dar nu este suficient să creați o listă de sarcini. Există și lucruri de evitat. Dacă doriți să rămâneți însărcinată, asigurați-vă că NU faceți niciuna dintre următoarele:

1. Pierdeți sau obțineți o greutate foarte mare

Cântărirea prea mult sau prea puțin scade șansele de a rămâne însărcinată. Fie poate provoca cicluri menstruale neregulate. Când nu aveți o perioadă în fiecare lună, ovarele nu vor elibera un ovul sau nu ovulează. Când acest lucru nu se întâmplă, nu puteți face un copil.

Uneori, modificările în greutate determină modificări ale nivelurilor hormonale care duc la infertilitate. De asemenea, obezitatea vă face mai probabil să aveți:

  • Avort
  • Diabetul gestational, un tip care se intampla numai in timpul sarcinii
  • Preeclampsia
  • Un copil cu o greutate mare la naștere și anumite defecte congenitale

Obiectivul dvs. este de a avea o greutate sănătoasă înainte și în timpul sarcinii. Experții sugerează că mamele-țintă trebuie să aibă un indice de masă corporală (IMC) cuprins între 18,5 și 27 de ani.

2. Overdo Exercise

Nu este niciodată sănătos să fii un cartof canapea. Dar dacă vă gândiți să rămâneți însărcinată, nu este timpul să vă antrenați pentru un triatlon. Exercițiul viguros ar putea aduce modificări hormonale care fac greu ovarele să producă sau să elibereze ouă.

O alergare intensă, aerobică, înot sau ciclism face mai greu să rămâneți însărcinată chiar dacă aveți o greutate sănătoasă. Dar dacă sunteți supraponderal, exercițiul fizic vă poate ajuta să vărsați kilograme și să vă îmbunătățiți șansele pentru sarcină.

3. Dezactivat Pornirea unei familii prea lungi

Dacă vă aflați la vârsta de 30 de ani, sunteți puțin mai puțin decât jumătate din fertilitate, la fel cum ați fost la începutul anilor ’20. Discutați cu medicul despre vârsta dvs. și despre cotele pentru copii, astfel încât să nu fiți prinși. Oamenii ar trebui să țină cont și de asta. În timp ce vârsta mamei joacă cel mai mare rol, băieții de peste 50 de ani sunt mai puțin fertili.

4. Așteptați până când pierdeți perioada pentru a vă opri băutura

Dacă gândul de a rămâne însărcinată ți-a trecut prin minte, chiar și pentru o secundă, experții spun că trebuie să renunți la ora fericită acum .

Luați în considerare acest lucru: Jumătate din toate sarcinile sunt neplanificate. Deci, ați putea să vă bucurați de o noapte în oraș cu câteva cocktailuri și să nu știți că sunteți deja însărcinată.

Dacă bei, copilul este, de asemenea. Alcoolul care vă face să vă simțiți relaxat ar putea interfera cu creierul copilului dumneavoastră și cu creșterea sistemului nervos. Alcoolul afectează copilul în fiecare etapă a sarcinii, în special în primele săptămâni.Aveți nevoie de mai multe motive pentru care dvs. și partenerul dvs. trebuie să vă îndepărtați de la bar?

Nu există un nivel sigur de băut alcool în timpul sarcinii. De asemenea, nu există o cantitate sigură de alcool în timpul sarcinii.
Dacă beneficiați de tratamente de fertilitate, cum ar fi FIV, dacă aveți patru sau mai multe băuturi pe săptămână, veți scădea șansele de a avea un copil.
Tipul tău ar trebui să pună și paharul. Alcoolul poate scădea nivelul hormonului sexual testosteron și poate provoca disfuncții erectile. Probabil că nu vei rămâne însărcinată dacă se întâmplă asta.

5. Fum

Tutunul este nesanatoase, perioada. Dacă fumați, ar trebui să renunțați chiar dacă nu încercați să rămâneți însărcinată. Dacă vrei să faci un copil, lovirea obiceiului este o necesitate. Păstrați în minte aceste riscuri de fumat:

Mai mult de 10 țigări pe zi scade drastic șansele de a rămâne însărcinate.
Fumatul provoacă modificări ale trompelor uterine și colului uterin care pot duce la avort spontan. De asemenea, poate provoca o sarcină în afara uterului, numită o sarcină ectopică (sau tubală), care nu duce la un copil.
Fumatul vă poate afecta ovarele, astfel încât să faceți mai puține ouă. Mai puține ouă pe care le faci, cu atât mai puțin probabil vei rămâne însărcinată.
Spune-i bărbatului tău să nu mai fumeze. Iluminarea poate reduce numărul de spermatozoizi și le face să înoate mai încet.

De asemenea, dacă aveți probleme în a rămâne gravidă și aveți nevoie de fertilizare in vitro (FIV), fumatul poate face mult mai puțin succes.

Dacă sunteți deja gravidă, fumatul poate provoca schimbări în organele reproductive ale bebelușului dvs., ceea ce ar putea face dificil pentru el sau ea să facă un copil mai târziu în viață.

6. Dublați-vă pe vitaminele dvs.

Dacă vă gândiți să rămâneți însărcinată, luați o vitamină prenatală cu 400 micrograme de acid folic în fiecare zi. Ajută la prevenirea defectelor congenitale, numite defecte ale tubului neural.

Dar nu luați mâini de megavitamine sau suplimente. Prea multă vitamină A, de exemplu, este legată de problemele unui copil în creștere.

7. Amp-o pe băuturi energizante sau focuri de cafea espresso

Relaxați-vă și relaxați-vă. Amintiți-vă, veți fi treji multe nopți lungi odată ce copilul va sosi. Când vine vorba de cofeină, mesajul este moderarea. Câteva cești de cafea pe zi nu ar trebui să afecteze șansele de a rămâne însărcinate. Dar, dacă aveți o dublă fotografie de espresso, 3 sucuri de dietă și o bară de ciocolată în timpul zilei, este timpul să renunțați.

8. Skimp pe sex

Pare a fi un nebun, nu-i așa? Dar merită repetat. Dacă vrei să rămâi însărcinată, trebuie să ai o mulțime de sex. Cuplurile care se ocupă la fiecare două zile sunt mult mai probabil să rămână însărcinate.9. Opriți consumul de medicamente

S-ar putea să credeți că trebuie să întrerupeți toate medicamentele înainte de a rămâne gravidă. Dar ele nu sunt întotdeauna nesigure pentru un copil. Oprirea unora dintre ele ar putea fi periculoasă pentru amândoi. Nu întrerupeți niciodată tratamentele fără a discuta cu medicul dumneavoastră.

Acest lucru este important mai ales dacă sunteți tratat pentru condiții cum ar fi convulsiile, depresia sau hipertensiunea arterială. De exemplu, dacă opriți tratamentul cu medicamente și aveți una în timp ce sunteți însărcinată, ați putea foame copilul de oxigen.

Colaborați cu medicul dvs. pentru a veni cu un plan de tratament care este sigur pentru voi. Poate fi necesar să schimbe medicamentul sau doza. Dacă luați un antidepresiv care funcționează, este posibil să fiți în siguranță în timpul sarcinii.

10. Folosiți medicamente ilegale

Medicamentele stradale vă pot afecta pe voi și pe copilul în creștere. Nu este suficient de bun să nu le mai luați când aflați că sunteți însărcinată. Organele bebelușului se formează și medicamentele din corpul tău îi vor afecta creșterea. Așa că opriți consumul de droguri ilicite în momentul în care începeți să vă gândiți să rămâneți însărcinată. Ea poate dura ceva timp pentru ca substanțele să vă elibereze fluxul sanguin. Încurajați partenerul să-și schimbe obiceiurile. Oală de fumat, de exemplu, poate afecta capacitatea sa de a face un copil.

11. Transmiteți-vă vaccinurile

Momentul matern intră în mintea ta, sună-l pe medicul tău și asigură-te că vaccinurile tale sunt la zi. Dacă aveți nevoie, veți dori să le obțineți mai mult de o lună înainte de a vă concepe. Cele mai importante sunt:

  • Rubella (rujeola germană)
  • Varicella (varicela)
  • Hepatita

Aceste boli pot cauza probleme sau malformații congenitale la copil, dacă le obțineți în timp ce sunteți gravidă.