Motive surprinzătoare pentru a obține mai mult somn

O lipsă de somn noaptea vă poate face să vă faceți griji a doua zi. Și în timp, înțepăturile de somn pot să-ți provoace mai mult decât starea de dimineață. Studiile arată că obținerea unui somn de calitate în mod regulat vă poate ajuta să îmbunătățiți tot felul de probleme, de la glicemia la antrenamente.

Motive surprinzătoare pentru a obține mai mult somn

Iată de ce ar trebui să vă dați corpului ZZZ-urile de care are nevoie.

Creierul mai inteligent

Când dormi puțin, probabil că vei avea probleme cu menținerea și rechemarea detaliilor. Asta pentru că somnul joacă un rol important atât în ​​învățare, cât și în memorie. Fără somn suficient, este greu să te concentrezi și să iei noi informații. De asemenea, creierul dvs. nu are suficient timp pentru a stoca amintiri, astfel încât să le puteți trage mai târziu.

Somnul vă permite să vă prindeți creierul, astfel încât să fiți pregătiți pentru ceea ce urmează.

Mood Boost

Un alt lucru pe care creierul îl face în timpul somnului este procesarea emoțiilor. Mintea ta are nevoie de acest timp pentru a recunoaște și a reacționa corect. Când reduceți acest scurt, aveți tendința de a avea mai multe reacții emoționale negative și mai puține pozitive.

Lipsa cronică de somn poate ridica, de asemenea, șansa de a avea o tulburare de dispoziție . Un studiu amplu a arătat că, atunci când aveți insomnie , aveți de cinci ori mai multe șanse de a dezvolta depresie , iar șansele de anxietate sau tulburări de panică sunt chiar mai mari.

Spălarea răcoritoare vă ajută să atingeți butonul de resetare într-o zi proastă, să vă îmbunătățiți perspectiva asupra vieții și să fiți mai bine pregătiți pentru a face față provocărilor.Sănătatea inimii

În timp ce dormiți, tensiunea arterială scade, dând inima și vasele de sânge un pic de odihnă. Cu cât dormi mai puțin, cu atât mai mult tensiunea arterială rămâne în timpul unui ciclu de 24 de ore. Tensiunea arterială crescută poate duce la boli de inimă , inclusiv accident vascular cerebral .

Timpul de scurtă durată poate avea câștiguri pe termen lung.

Realizări atletice

Dacă sportul dvs. necesită explozii rapide de energie, cum ar fi lupte sau haltere, pierderea de somn poate să nu vă afecteze atât cât și cu sporturile de anduranță cum ar fi alergatul, înotul și ciclismul. Dar nu îți faci nici un fel de favoruri.

Pe lângă faptul că vă jefuiește energia și timpul pentru reparații musculare, lipsa de somn vă slăbește motivația, ceea ce vă ajută să ajungeți la linia de sosire. Veți confrunta cu o provocare mentală și fizică mai dificilă și veți vedea timpi de reacție mai lenți.

Restul potrivit vă pregătește pentru cea mai bună performanță.

Sânge mai sanguin în sânge

În timpul perioadei profunde, cu unghi lent al ciclului dvs. de somn, cantitatea de glucoză din sângele dumneavoastră scade. Nu este suficient timp în această etapă cea mai adâncă înseamnă că nu obțineți acea pauză pentru a permite o resetare – cum ar fi părăsirea volumului ridicat. Corpul tau va avea mai mult timp sa raspunda nevoilor celulelor si nivelurile de zahar din sange .

Permiteți-vă să vă atingeți și să rămâneți în acest somn adânc și sunteți mai puțin probabil să primiți diabet de tip 2 .

Lupta cu germenii

Pentru a vă ajuta să vă îndepărtați de boli, sistemul imunitar identifică bacteriile și virușile dăunătoare din organism și le distruge. Lipsa continuă de somn modifică modul în care funcționează celulele dvs. imune. Este posibil ca ei să nu atace cât de repede, iar tu te poți îmbolnăvi mai des.

O odihnă bună de noapte vă poate ajuta să evitați sentimentul obosit și uzat, precum și să petreceți zile în pat, pe măsură ce corpul dumneavoastră încearcă să se recupereze.


Controlul greutății

Când ești bine odihnit, ești mai puțin foame. Fiind dispariția de somn lipsită de hormoni din creier – leptină și ghrelin – care controlează apetitul.

Cu cei care nu au echilibru, rezistența ta la ispita alimentelor nesănătoase scade. Și când ești obosit , e mai puțin probabil să vrei să te ridici și să muți corpul. Împreună, este o rețetă pentru a pune pe kilograme.

Timpul petrecut în pat merge mână în mână cu timpul petrecut la masă și la sala de sport pentru a vă ajuta să vă gestionați greutatea .

Prea multe lucruri bune?

Somnul necesită variații, dar, în medie, dormind în mod regulat mai mult de 9 ore pe noapte poate face mai mult rău decât bine. Cercetările au constatat că persoanele care au adormit mai mult au avut mai mult acumularea de calciu în arterele inimii și arterele picioarelor mai puțin flexibile.

Cel mai bun pariu este să trageți timp de 7-8 ore de somn în fiecare noapte pentru beneficii de sănătate de vârf.